Let the customers do the talking!

Succes stories....

"Dit Is nog maar het puntje van de IJsberg……"
Joke Stevens / Teammanager Evean Zorg Evean Zorg

Waar moet ik beginnen en waar moet ik eindigen..?

Tijdens mijn 1e kennismaking was ik binnen 10 minuten beschreven op een A4tje, verdeeld in blokjes met wie Joke eigenlijk is.

Een haarscherpe beschrijving met mijn kwaliteiten maar zeker ook de valkuilen. Ik ga erover nadenken wat jou meer energie gaat geven, daarna gaan we door met hoe ik je kan helpen. Zo hebben we na 30 minuten afscheid van elkaar genomen.

Twee dagen later stond ik in de gym, tegenover een sportpsycholoog, die net als Roland, de spijker haarscherp z'n kop slaat.

Roland laat je nadenken, en voelen (misschien wel meer dan je zou willen) en laat Roland je dit op zijn eigen bijzondere wijze zelf ontdekken. En dan staat hij voor je klaar. 24 uur per dag 7 dagen in de week, wauw!
Roland is een coach die begrijpelijke taal spreekt, niet van poespas houdt maar bovenal super eerlijk is. Zo waardevol, zo eerlijk, zo open en vooral bij jezelf kunnen blijven, ik zou nog wel 8 A 4 tjes kunnen schrijven…..

De wereld zou er een stuk makkelijker uitzien als iedereen een Roland heeft!

"No Bullshit!"
Bo Verhulsdonk / Ex topsportster

Tijdens een zware periode in mijn leven (burn-out) heb ik Roland, via een goede vriendin, leren kennen. Bij de eerste ontmoeting voelde ik meteen een klik. Hij begreep mij als ex topsporter en daardoor voelde ik mij gehoord en gezien. Zijn manier van coaching paste ontzettend goed bij mij. No bull shit, Roland geeft duidelijkheid en is altijd transparant en eerlijk. Maar hij kan ook liefde en compassie tonen wanneer het nodig is.
Roland stond 24/7 voor mij klaar. In een periode waarin ik het moeilijk had en soms controle over mijn eigen gedachten verloor, was het fijn om te weten dat hij voor mij klaar stond. Hij kon dan mijn gedachten ordenen en relativeren.
Dankzij Roland heb ik mooie inzichten gekregen. Hij heeft mij geleerd betere keuzes te maken voor mezelf en mijn toekomst. Ik ben Roland ontzettend dankbaar.
Ik raad iedereen aan om met Roland samen te werken. Hij is een kanjer van een vent waar je mooie resultaten mee kan behalen.

"HELP, SHIT….WAAR IS DE UITGANG!?"
Marijke Hendriks / Teammanager Evean

Mijn ontmoeting met Roland, nu iets langer dan een jaar geleden staat nog duidelijk op mijn netvlies en ik vergeet het dan ook nooit meer. Ik zag Roland voor het eerst op het werk, en daar kwam hij binnen hoor een lange kale vent met een brede lach op zijn gezicht die met zijn bruine leren aktetas prominent kwam binnenstappen en direct zijn hand uitstak, Hallo, ik ben Roland en jij bent vast Marijke Hendriks. Wij gingen mijn kantoor binnen, een postzegel van 3m2, wat later een groot gezamenlijk kantoor werd met een inmiddels zeer dierbare collega (met dank aan..).

Tijdens mijn 2e afspraak ging de bruine aktetas van Roland open en daar kwam een mapje uit met op een A4-tje wat gekrabbel (in een onleesbaar handschrift) waarbij het kernkwadrant van Daniel Ofman tevoorschijn kwam. En in duidelijk taal - we draaien immers niet om hete brei heen - hoe zorg jij meer voor je BV-IK? , maar ook de WIDA (wat heb ik daar aan) vloog mij figuurlijk om de oren. En dan ben ik de vijf, A4-tjes vergeten met de kunst van het stellen van de goede "waarom" vragen.
(Erg) confronterend om te horen dat Roland direct dingen tegen je zegt, die je helemaal niet wilt horen maar zo SPOT ON zijn! Alsof hij in je ziel kan kijken. SHIT! HELP! WAAR IS DE UITGANG?
Maar dat niet alleen hij stelt ook realistische doelen waarbij je ook handvaten/tools krijgt aangereikt waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt, It's up to you - dat kan overigens niet elke coach zeggen, maar afijn. - Roland is dus niet de 'standaard coach' en wijkt van de gebaande paden af op dat wat jij ECHT nodig hebt en heeft hierdoor zijn eigen unieke stijl.

Roland laat je niet alleen nadenken, voelen maar ook inzien om je zelf te ontdekken waarbij hij 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar staat. Ook na het einde van de begeleiding ontvang ik nog met regelmaat een appje of berichtje heej hoe gaat het met je? Waarbij ik hem in de loop van de tijd niet alleen als coach maar vooral ook als mens ontzettend veel waardering en respect voor heb.

Ik gun iedereen in zijn of haar (werk) omgeving een Roland!

"Wat een nare man……!"
Annemieke Brunt / Trainer-toetser Evean Zorg

Een reflectie schrijven op een coaching traject…. Dat vraagt de beste man dan zelf aan me….. tja, wat ga je dan opschrijven? Heb ik het eerst voor me uit geschoven, met het idee dat het dan wel duidelijk zou zijn dat ik daar dus geen zin in had, maar nee…… het is echt zo'n vast bijtterig typje, dat je in de nek blijft hijgen, totdat….. nou ja, hier is dat stukje dan. Hij heeft er zelf om gevraagd, dus ik zal er geen doekjes om winden.
Ons eerste gesprek had plaats in de oude mavo Groen van Prinksteren. Daar zit nu zo'n broedplaats van kleine bedrijfjes en kun je ook ruimtes reserveren. Dat was al een valse start, want zulke fijne herinneringen heb ik niet aan die plek(al ben ik uiteindelijk wel in 1x geslaagd). Maar dat kon hij niet weten. Goed, er was koffie en er was water en de ruimte was helemaal ok. Hij nam de tijd, ik kon mijn verhaal doen, hij krabbelde wat op een velletje papier in onmogelijk handschrift en na ik denk wel 2 uur, verliet ik met een vervolgafspraak het pand. Wat een nare man! Hij vist, zeurt net zo lang door totdat hij een antwoord heeft wat je helemaal niet wilt noemen en dan zet hij je met je mooie verhaal ook nog te kakken naar jezelf. Het is dat we een vervolgafspraak hadden staan, maar mijn eerste mening was nou niet bijster positief. Maar goed, ik ging naar onze 2e afspraak. Ik kreeg een boekje; daarin kon ik mijn aantekeningen en huiswerk noteren…. Ik nam me voor om me niet uit m'n tent te laten lokken en al helemaal niet op de kast. Is niet gelukt.
Daar waar het bij andere goed bedoelde praatsessies van andere deskundigen voor mij na 2 gesprekken wel duidelijk was wat het wenselijke antwoorden was, daar wist deze man de vinger op de zere plek te leggen en er dwars door heen te prikken. Hij doorzag dat mijn denken en doen in een trauma verborgen lag en verwees me eerst door voor EMDR. Daarna pakte we de draad weer op. Niet door te doen wat ik deed (want dan verandert er geen reet), maar door te benoemen waar ik voor weg liep en samen te kijken (door een raam enzo), naar de kuil waar ik steeds (al was het steeds van een andere kant) weer in liep. En ja, dat doet hij op een directe manier, draait er niet om heen en laat op schematische (er schijnt logica in dat gekrabbel te zitten…) wijze zien, welke factoren van invloed zijn op MIJN gedrag en wat de gevolgen van MIJN gedrag zijn….. zodat IK ZELF de hobbels in de weg kan nemen en het ANDERS kan doen. En dan blijkt hij toch ook best heel aardig te zijn en het hart op de goede plek te hebben.
En dat boekje? Dat ligt als een soort bijbel in mijn kast, als spiekbriefje…. Wel zo handig als proberen of situaties ineens weer in een andere gedaante opduiken, maar eigenlijk steeds mijn eigen valkuilen zijn. Roland dank je wel voor de handvatten en tips, maar vooral voor de motivatie dat ik het zelf in de hand heb! Je bent een topper!

Of als je het kort wil; Goede gesprekken, met respect en luisterend oor. Durft door te vragen en te blijven zeuren, totdat je zelf tot de conclusie komt, dat je zelf het probleem kunt aanpakken en de kracht hebt om het anders te doen. Dat samen met enkele inzichten en tools, heeft me in mijn kracht gezet. Aan mij de keus om die kracht in te zetten!

"Wil je mij niet "aannemen om te coachen"….? Huh..?"
Alvaro vd Valk / Directeur Connect BV- Doorstroom

Ietwat eigenwijs, scherp en zelfverzekerd. Dat leken mij de juiste ingrediënten om het eerste gesprek aan te gaan met Roland. Dit recept zorgden er in het verleden voor dat ik altijd grip had op mijn eigen "coaching-traject".

We zijn ruim veertig minuten onderweg. Ik voel me goed, ik heb gedeeld wat ik van plan was te delen en heb het idee dat dit een leuk traject wordt. Op dat moment besluit Roland dat het welletjes is geweest en geeft mij in onmiskenbare taal aan wat hij geconstateerd heeft. Na een haarscherpe analyse, vraagt hij of ik van plan ben 'hier' mee door te gaan. Want als dat het geval is, weet hij niet of hij mij wil 'aannemen' om te coachen.

Dit was de start van een traject waar ik niet gemakkelijk woorden voor kan vinden. 'Confronterend', 'intensief' en 'verrijkend' komen het eerst in mij op. In het afgelopen jaar ben mezelf meerdere malen tegen gekomen. Ik heb veel geleerd, en nog meer afgeleerd. Ik heb zaken losgelaten en weggestopte dingen weer omarmt. Daarnaast krijg ik steeds meer door wat ik in essentie nodig heb. Kortom, we hebben veel bereikt.

Maatwerk is bij Roland echt maatwerk. Hij levert dit door een gezonde mix van kennis, ervaring en gevoel. Ons eerste gesprek is hier een mooi voorbeeld van. Het spreekt voor zich dat ik hem aanraad bij iedereen die hulp nodig heeft, vastloopt of simpelweg wil blijven ontwikkelen.

"Hoezo hulp zoeken...?"
Ate Atsma / Sprinkler Energy

Hoezo hulp zoeken? Zelf-doen staat in mijn DNA gebrand. Maar op een bepaald moment ging het echt niet meer en kwam Roland op mijn pad. Na een wandeling van 2 uur vielen hem wel een "paar" dingen aan mij op.

Dingen die voor mij normaal waren, maar me volledig hebben uitgeput in een burnout. We hebben in de gesprekken daarna ontzettend met elkaar gelachen en gejankt. En ik heb een aantal nieuwe dingen geleerd waar ik totaal geen weet van had. Hoe is het mogelijk dat je die als redelijk intelligente man van middelbare leeftijd nooit hebt gezien?

Roland is ontzettend pragmatisch en noemt de dingen gewoon bij de naam. En dat had ik precies nodig. Met de inzichten die ik heb opgedaan ben ik volop aan de slag. En het werkt ook nog!
Roland kan je ontzettend goed op weg helpen, maar natuurlijk moet je het zelf doen. Bedankt voor de ongelofelijk fijne gesprekken en alle kennis die je hebt gedeeld.

"Speciale mensen....daar hoor jij bij!"
Marco Brouwer

Onwijs bedankt voor je hulp, steun en samenwerking in 2022! Ik ben er weer na lange tijd "uit" gestaan te hebben, zowel privé als zakelijk, mentaal en fysiek...
Ik wens jou het beste toe zowel privé als zakelijk. Verder een goede gezondheid en heel veel geluk voor jou en je gezin!

"Door Roland voel ik me weer sterk, zelfverzekerd en blij"
Chris Jansens / Gemeente Beverwijk

Toen ik vorig jaar zomer (2021) plotseling voor 1 dag in de ziektewet belandde en werd verplicht om een stap terug te doen, dacht ik dat het nooit meer goed zou komen met mij. Vrijwel meteen werd er door mijn werkgever gevraagd of ik wilde starten met een coaching traject. Ik stond daar aanvankelijk een beetje sceptisch tegenover. Ik dacht; hoe gaat deze meneer mij helpen om uit een diep dal te klimmen zonder dat hij mij goed kent? Mijn familie en vriendinnen kennen mij het beste; een paar gesprekken met hen is vast voldoende.

Maar toch wilde ik het een kans geven en zodoende maakte ik een afspraak met Roland

Roland en ik spraken af en hij vroeg me alles te vertellen. In ieder geval zoveel mogelijk om een goed beeld te (kunnen) krijgen van de situatie. Over mijn struggles, verdriet, verleden, moeilijkheden op het werk maar ook privé; relaties, vrienden en familie. Ik ben gewoon gaan vertellen, maar het lukt mij niet zo goed om een logisch verhaal eruit te krijgen. Mijn hele harde schijf (zoals Roland dat noemt zat vol). Er was geen enkel logisch verhaal meer van te maken. Maar daar was Roland…..Roland stelt de juiste vragen om te komen tot de kern. Ik kon niet geloven dat hij het hele verhaal, het verdriet en de kern van het probleem in 1 sessie op tafel zou krijgen. .Natuurlijk moest er wel nog verder worden afgepeld, maar ineens besefte ik mij wat er aan de hand was. Het hele verhaal werd een stuk duidelijker. En tegelijktijdig dus heel confronterend en verdrietig om dit te moeten ondergaan, het onder o0gen komen. Iets waarvan je weet dat het niet goed zit , maar niet goed zelf zelf de vinger op de pols kan leggen…Omdat je nu eenmaal volledig in de knoop zit.

Ik kan niet goed omschrijven wat voor een gevoel er vrij kwam bij mij. Opluchting, dankbaarheid, verlossing en zoveel meer. Ik kreeg het gevoel dat ik gered zou worden; en dat was fantastisch. En zo vervolgde de rest van het traject.. Iedere sessie was slopend want Roland vraagt veel van je! Maar omdat je ergens aan het uitklimmen bent wil je volhouden. Snakkend naar de verlossing, die vrijheid. Het is pittig , vooral mentaal. Het wordt je niet heel gemakkelijk gemaakt, nee je moet aan de bak. Zowel fysiek als mentaal. Je moet weer in "shape" komen zoals Roland dit altijd mooi zegt.

Maar als je echt het gevoel hebt dat je verloren bent, dan wil je gaan. Je wilt vooruit en alle zeilen bijzetten om je doel te behalen. En vooral als je het gevoel krijgt dat iemand zoals Roland je begrijpt. Dan ga je. Door Roland voel ik me weer sterk, zelfverzekerd en blij. Ik ben dankbaar, dat hij op mijn pad is gekomen.

Enne…naast dat het een top coach is, kun je ook gewoon heel veel lachen met 'm. Het is een fijn mens.

Thanx voor alles!

"Je hebt het uiterste in mij naar bovengehaald in positieve zin."
Saloua El Ghourri / Gemeente Beverwijk

Roland, ik wil je enorm bedanken voor de afgelopen periode! Je bent een topper!
Je hebt het uiterste in mij naar bovengehaald in positieve zin. Je hebt mij geleerd om aan mijzelf te denken en wat meer los te laten. Ik sta er nog dagelijks bij stil "moet dit nu of kan dit wachten".
Je hebt mij letterlijk en figuurlijk de spiegel voorgehouden en hierdoor ben ik beter voor mijzelf gaan zorgen en een betere versie geworden van mijzelf. "Ik2.0"

"Door zijn aanpak en inzet van andere disciplines heb ik de weg naar boven weer kunnen vinden"
Dennis, Ondernemer/ Adviseur/ Ergotherapeut Happy Motivated People

De reden waarom Roland in mijn leven gekomen is, was niet mals. Ik zat in een flink diep dal.

Hij heeft mij weer leren ontdekken waar mijn kracht ligt. Door zijn aanpak en inzet van andere disciplines heb ik de weg naar boven weer kunnen vinden.

Roland communiceert helder, is recht door zee en wat hij belooft, komt hij ook na.
24/7 coaching is bij hem ook echt 24/7 coaching. De kracht hierin ligt dat sommige situaties zich in een split second kunnen aandienen en vaak ook in een moment kunnen worden omgebogen ten positieve. Deze kunst verstaat Roland.

Daarnaast heeft hij een team van experts om zich heen verzameld, waar ik dankbaar gebruik van heb mogen maken.

Mannen bedankt!!

"Met (meestal) engelen geduld, duidelijke taal, illustraties, pakkende voorbeelden en de kracht van de herhaling een top resultaat!"
Brenda Verspeek, Teammanager/projectleider organisatie ontwikkeling

Enorm bedankt voor het afgelopen jaar. Heel fijn dat ik een jaar geleden op jouw pad werd gezet. Met veel geduld, de kracht van de herhaling, voorbeelden, ook uit je eigen praktijk en vooral het gevoel dat je altijd bereikbaar was en bent per app, mail of snel telefonisch. Een spreekwoordelijk duwtje in de rug op het juiste moment of de handrem, je leerde mij weer doseren en beter voor mijzelf zorgen. Niet alleen in het nu maar ook met het vizier naar de toekomst, waar komen mijn talenten tot bloei en waar krijg ik energie van? Daar ben ik je echt dankbaar voor!

"Do the work!"
Myra & Rhya van Kerkwijk

Van Kerkwijk is een goedlopend restaurant in de Nes in het hart van Amsterdam. Met het groeien van de stroom toeristen in de binnenstad, groeide ook de druk op Van Kerkwijk en verloren wij ons doel, plezier en onze goed bewaakte formule.

Zijn via via bij Roland terecht gekomen. 2 zussen die de leiding hebben over Van Kerkwijk en al 20 jaar de zaak managen stonden op een gegeven moment lijnrecht tegenover elkaar i.p.v. naast elkaar.

Na 2 sessies voelde wij al wezenlijk verandering en verbetering.
Dit gaf veel lucht in onze relatie zowel zakelijk als privé.

Op latere datum ook met het team aan de slag gegaan. Roland heeft hier doormiddel van zijn kennis, ervaring, humor en vertrouwen een hoop positieve veranderingen bewerkstelligd. En een beter inzicht gegeven in teamwork en het terugkeren naar onze eigen formule.

Het heeft ons op persoonlijk vlak veel gebracht. Door de hoeveelheid feedback en spiegel momenten is hij voor ons van grote waarde geweest.

"Do the work" en je zal zien wat het je brengt.

Wij gunnen iedereen een Roland!!

"Humor!"
Everhard, coördinator seminars KVK Utrecht, Kamer van Koophandel Utrecht

Zijn manier van presenteren en praktijkgerichte inhoud wordt door ons en door de deelnemers zeer gewaardeerd. Enkele opmerkingen die onze klanten in de evaluaties maakten: de docent is bijzonder inspirerend….. Humor!... Veel creatieve gedachten die bruikbaar zijn...

"Magisch......!"
K. (Koen) H.J. Wielens, Acceptant Aansprakelijkheids- en Overige Variaverzekeringen | HDI-Gerling

Plafonds laten vervagen door eigen ontwikkeling is een grote uitdaging waarvoor je uit je comfortzone zal moeten treden. Een proces waar veel durf en inzicht voor nodig is. Roland weet op zijn zeer pragmatische en confronterende wijze met veel respect en gevoel een spiegel voor te houden waarmee het eigen denken en handelen zichtbaar wordt.
Hierbij zorgt hij voor bewustwording van aannames en interpretatie en brengt hij inzicht in de eigen rol en invloed.
Met zijn grote gedrevenheid geeft hij tools jezelf te ontwikkelen waarbij je gebruik maakt van je eigen persoonlijkheid en dus volledig jezelf kunt blijven. Hiermee biedt Roland een leercurve die telkens voor verdere ontwikkeling zorg draagt, invloed en een andere kijk creëert alsook durf laat ontstaan. Uit de comfortzone treden wordt nu fun.

Voor mij persoonlijk heeft dit alles geresulteerd in zeer veel positieve veranderingen waarmee ik de coaching in het woord "Magisch" wil samenvatten. Roland bedankt hiervoor.

"Zeer bedankt voor alle goede gesprekken, je hebt mij in de spiegel laten kijken………..!"
Fallon Roosenhoff

"Richting gegeven aan mijn sportcarrière en beter te leren leiden"
Dempsey Tamara, eigenaar CrossFit 075, team captain The Dutch (eerst Nederlandse team dat zich plaatste voor het EK en WK CrossFit, 2015 tweede plek in Nedereland tijdens de CrossFit Open

Roland is onmisbaar geweest in het opzetten van onze crowdfunding campagne en het vinden en overtuigen van sponsoren om onze deelname aan het WK CrossFit in Carson/USA te bekostigen. Van 0 euro naar het maximaal benodigde budget in 5 weken is iets wat niet velen eerder is gelukt, al helemaal niet voor een relatief jonge sport zoals CrossFit.
Door de juiste vragen te stellen heeft Roland mij geholpen richting te geven aan mijn sportcarrière en beter te leren leiden. De belangrijkste les die Roland mij (tot nu toe) heeft geleerd is dat mentaal en fysiek dichterbij elkaar staan dan veel sporters willen denken. Een sterke geest in een sterk lichaam en vice versa.
Als ondernemer kijk ik er naar uit om met Roland samen te werken om meer uit mijn onderneming te halen en het succes van CrossFit 075 te laten groeien.

"Vaardig en betrouwbaar"
M.H. de Mos, manager Stichting Thuiszorgwinkels Amstelring

Sinds 1996 maak ik regelmatig gebruik van de expertise van Smart!Management op het gebied van organisatieadvies en coaching. In roerige tijden waarin organisatiekantelingen en nieuwe ontwikkelingen in het werkgebied van de Thuiszorgwinkels vormgegeven moesten worden, heb ik Roland van Roermund leren kennen als een zeer vaardig en betrouwbare gesprekspartner. Niet alleen het (kritisch) meedenken met operationele zaken maar ook zijn kennis van bedrijfsprocessen, vooral cultuur en gedragmatige ontwikkelingen, maar ook zijn persoonlijke inzet als coach hebben diepe indruk achtergelaten. De eclectische aanpak en het uitgebreide pallet aan professionele vaardigheden hebben geleid tot organisatorische en persoonlijke resultaatverbetering die nu nog steeds voelbaar en meetbaar zijn binnen de Thuiszorgwinkel organisatie en haar medewerkers. Ik kan zijn inzet dan ook van harte aanbevelen voor een ieder die ondersteuning wenst op het gebied van versneld en verantwoord leren door training en coaching. Vergroten van commerciële slagkracht binnen een non profit organisatie. Implementeren van effectief ondernemerschap en optimaliseren van organisatie en individueel potentieel.

"Verbeter de wereld, begin bij jezelf"
Herbert en Lenneke Scheers, Scheers Hairstyling Hillegom

Roland is de spiegel van ons bedrijf geworden. Wij dachten dat alles duidelijk was, maar juist binnen de leiding was er onderling veel onduidelijkheid en dus ook voor de medewerkers.
Roland is top! Door zijn eigen wijze van coachen en zijn oprechte betrokkenheid bij het veranderingsproces heeft hij ons weer op het juiste spoor gezet. Nu er duidelijkheid is in de leiding, zien wij dat dit direct een positief effect heeft op de werkvloer. Wij weten dat we er nog niet zijn en ook dat verbeteren een proces is dat altijd voort zal duren. Daarom zullen wij Roland als coach nog regelmatig nodig hebben om scherp te blijven en te sparren. Verbeter de wereld, begin bij jezelf, en dat is een stuk makkelijker met een goede coach aan je zijde!

"Roland een krachtig persoon met veel uitstraling"
Mieke Sjerps van Sjerps Bedrijfswagens

Blij dat ik je heb leren kennen. Ik vind dat je een bijzonder inspirerende persoonlijkheid hebt.
Dat zal je wel vaker horen. Zal je als persoon niet snel vergeten. Een krachtig persoon met veel uitstraling, die precies weet wat hij wil. Heb er in deze groep ook door mijn vele afwezige avonden niet geheel uit kunnen halen, wat volgens mij mogelijk is. Dat is niet anders.
Ik zal samen met Jos alles geven om een ommekeer in ons bedrijfsproces teweeg te kunnen brengen, zodat we weer een financieel gezond bedrijf kunnen voortzetten.

Bedankt.

"De F.A.M. en Smart!Management zijn nog lang niet klaar met elkaar, maar tot zover: Roland enorm bedankt!"
Thorald Rasker, voorzitter FAM

De F.A.M. is een samenwerking tussen een aantal grote verkeerscholen in Nederland. Het doel is om van elkaar te leren, gezamenlijke inkoop en het vertegenwoordigen van de grote rijscholen in Nederland bij tal van organisaties, instellingen en overheid. De vereniging heeft altijd zo rond de 40 leden gehad, en door diverse oorzaken waren er dat nog maar 21. Het bestaansrecht van de club stond dus op het spel.
Ik kende Roland van vroeger, en vrij snel na de eerste gesprekken kreeg ik het gevoel dat Smart! Management wel eens de ideale organisatie kon zijn om ons vooruit te helpen.

"Een top ervaring"
Simon Barnhoorn, Hoofd Garage Jongeneel Transport

Ik heb een persoonlijk traject met Roland mogen volgen, iets wat ik iedereen kan aanraden.'
Roland is direct en houd je regelmatig een spiegel voor, iets wat niet altijd leuk is maar wel nodig om je bewust te maken van de situatie waarin je je bevindt en welke rol jij daar inspeelt. Roland gaat er ook echt voor en verwacht van jou ook hetzelfde. Is een hele goede luisteraar en heeft snel door hoe je in elkaar zit en wat je zwakke punten zijn, en waar dus aan gewerkt moet worden. Ben heel blij dat ik deze kans heb gehad.

"Ik moet het even kwijt..."
Ron van Zuilichem, senior underwriter Amlin

Je voorspellingen zijn uitgekomen, de beeldvorming over mijn persoon in de directe omgeving en mijn zelfbeeld zijn belangrijk veranderd, in positieve zin! Ik moet het even kwijt, je bent echt heel goed!

"Helder, communicatief en empatisch"
Marc Bosma, manager underwriting general Laibility Amlin

Roland is een fantastische personal coach! Hij is helder, communicatief, mensgericht en empatisch. Ik kan hem ieder bedrijf aan bevelen!

"Roland weet altijd de kern te vinden, weet wat hij doet en waar hij het over heeft en draait nooit om de hete brij heen……!"
Reihaneh Abuie, Knowmad

Ik heb met Roland kennisgemaakt via de Knowmads International Business School waar ik een opleiding volgde in 2017. In ons eerste gesprek wist hij direct erg veel over en van mij, binnen het uur was ik overtuigd van zijn ervaring en kennis. Rolands is serieus als het op coaching aankomt, erg toegewijd, heeft de typische Nederlandse directheid, gedegen kennis en ervaring die er voor zorgde dat wij aan een coach(ee) relatie konden bouwen gebaseerd op wederzijds vertrouwen, inlevingsvermogen en toewijding.
Ik heb veel bruikbare "tools" en oefeningen van hem gehad in het kader van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Verder was hij erg behulpzaam gedurende het coach traject op voorwaarde dat ik zelf ook met veel energie en inzet werkte aan "onze" ontwikkeling. Een strikte voorwaarde zo leerde ik later om hem te vriend te houden ☺

Roland weet altijd de kern te vinden, weet wat hij doet en waar hij het over heeft en draait nooit om de hete brij heen….elke keer dat wij elkaar ontmoeten voor weer een gesprek verbaasde ik mij over de hoeveelheid feedback en spiegel momenten die hij in staat was mij terug te geven, soms ook een flinke duw in de rug als dat nodig was…..

Ik ben erg blij met hem als coach en beveel hem dan ook van harte aan bij iedereen die op zoek is naar een plezierig-, uitdagend- en een intensief leerproces.

"Hij is een geweldig luisteraar en kan in heldere bewoordingen precies duiden waar mogelijkheden liggen tot ontwikkeling!"
David Boscan Arraga, Team leader Partner support Booking.com

Roland heeft mij laten inzien waar mijn kwaliteiten liggen in het brede spectrum van mijn werkzaamheden. Hij is een geweldig luisteraar en kan in heldere bewoordingen precies duiden waar mogelijkheden liggen tot ontwikkeling.
Zijn vertrekpunt is daarbij de persoonlijkheid van de cliënt in combinatie met wat deze wilt bereiken.
Hij gaat met jou een dialoog aan en verstaat daarbij de kunst om samen te reflecteren maar ook om afstand in te nemen en jou een spiegel voor te houden.
Dankzij deze dialoog ben ik met de juiste vragen in mijn hoofd de volgende fase ingegaan en heb ik helder voor ogen hoe ik mijn route wil vormgeven binnen de onderneming.
Transparantie, leren de juiste vragen aan jezelf te stellen, zelfbeeld en blik op de toekomst zijn een greep uit de vele cadeaus die hij jezelf laat geven!

"Je bent een top coach!"
Linda Molenaar, Manager/ teamleider zorgorganisatie Noord Holland

Ik heb in 2015 nogal eenzaam gevoeld en onbegrepen, en mijn hele wezen was gericht op " pleasen" Het heeft mij alleen maar energie gekost en onzekerheid opgeleverd.
Jij had al feilloos door hoe de zaak er voor stond , had snel de kern te pakken en ik wil je vooral bedanken voor de spiegel die je mij hebt voorgehouden en de betrokkenheid die je getoond hebt.

Ik zat zo laag in mijn energie dat ik meer tijd nodig had om te herstellen, maar inmiddels is mijn energie weer aan het terugkomen, mijn zelfvertrouwen is er ook weer en ik heb inzicht in mijn automatische of geijkte gedachtepatronen , waardoor ik mijzelf weer kan helpen en weer kan vertrouwen op mijn intuïtie.

Laten we zeggen dat ik bewust-bekwaam ben maar nog even niet onbewust - bekwaam.
Ik werk nu als teamleider en dat heeft zeker bijgedragen aan mijn herstel.
Lekker weer om te weten wat mijn motivatiefactoren zijn, ik weer direct invloed kan uitoefenen om beleid te vertalen naar de praktijk , en zelf te ondervinden dat ik prima mijn leiderschapsstijl kan toepassen en hierdoor weer met plezier naar mijn werk ga.

Plannen en organiseren lukt ook weer prima, sterker nog, ik heb het gewoon nodig.
Ook lekker om te zien dat ik meer loyaal ben geworden aan mijzelf!
Ik ben echt blij met het resultaat van onze sessies. Je bent een top coach!

"Een duwtje in de goede richting is niet helemaal de juiste bewoording!"
Iris

Het gevoel dat je hulp hebt, het niet alleen doet maar wel zelf……… heeft mij veel (zelf-)vertrouwen gegeven!
Dank voor je hulp bij de eerste stap in de goede richting (waardoor vele volgden).
Thanks a lot!!!!

"Er is zoveel positief veranderd"
Anne Maat, Hoofd Vergunningen (interim), Parkeren - dienst Stadsbeheer, Gemeente Den Haag

Zijn trainingen voor mijn afdeling hebben geleid tot een stevig fundament en heldere afspraken. Hij doet dit met flair en duidelijkheid; iedereen doet mee. Wanneer medewerkers aangeven dat er zoveel (positief) veranderd is, denk ik bij mezelf "dat was me zonder Roland nooit gelukt".
Enorm bedankt voor de resultaten de afgelopen periode. Op naar de volgende samenwerking!

"Betrouwbaar en professioneel"
M. van Oosten, bedrijvenadviseur, Kamer van Koophandel Haaglanden

Roland heeft een bijzonder dynamische en interactieve wijze van presenteren. Uit de diverse evaluaties is gebleken dat dit de deelnemers enorm aanspreekt. Tijdens het organiseren van deze bijeenkomsten blijkt Roland een flexibele partner te zijn die, net als de Kamer, de belangen van de deelnemers voorop stelt. Roland van Roermund is voor Kamer Haaglanden altijd een betrouwbare en zeer professionele gastspreker geweest. Wij maken daarom nog steeds met genoegen gebruik van zijn diensten.

"Uw sales afdeling een boost? Ga dan zeker eens praten met Smart!Management"
Norman Dijkstra van Collect Easy Debiteuren Outsourcing

Door het enthousiasme en betrokkenheid van Roland heeft Smart!Management ons inzicht gegeven in onze gewenste plaats in de markt, wij zijn onsmeer bewust geworden van de bedrijfsvisie en de uistraling in onze markt. De eerste (sales) inspanningen, mede ingeleid door workshops voor personeel en gerichte coaching door Roland van de directie hebben direct geleid tot extra verkopen van onze dienstverlening en meer klanten! Wij hebben een aanpak gekozen en omartmt die bij ons past, hierin heeft Smart!Management een belangrijke rol gespeeld. Voor die extra boost moet u zeker eens contact opnemen met Roland, het heeft ons zeer geholpen!

"Neem het initiatief en houd de regie zelf in handen!"
Robert Pastoor, store manager

Roland is in staat geweest om mij in te laten zien waar mijn kernkwaliteiten liggen en waar mijn ontwikkelbehoefte verder ingevuld kan worden. De belangrijkste les die ik geleerd heb? Op basis van feiten beslissingen nemen en acties te ontplooien in plaats van op basis van aannames. Eveneens is Roland uitstekend in staat geweest mij tot een betere manager te ontwikkelen, die stevig in zijn schoenen staat en zich minder laat leiden door de waan van de dag. Dichtbij jezelf blijven staan en grenzen stellen, ontwikkelen en vooral vragen stellen! Neem het initiatief en houd de regie zelf in handen. De samenwerking met Roland heb ik als een buitengewoon prettig ervaren, met wederzijds respect en humor, maar bovenal stonden onze sessies in het teken van persoonlijke ontwikkeling en kritische vraagstellingen die stof tot nadenken gaven om te kunnen groeien.

"Smart..."
S. Wulh, zorgmanager Amstelring

Halverwege de sessies heb ik Roland een kaart gestuurd met mijn visie op de betekenis van SMART, en daar sta ik tot op de dag van vandaag nog steeds achter:
S - Steun
M - Medeleven
A - Aandacht
R - Raad
T - TOP-COACH

"Kern"
Elif Uzun stafmedewerker bij het Fonds voor Cultuurparticipatie

Ik heb inmiddels twee keer een beroep gedaan op Roland's diensten. Roland komt in een mum van tijd tot de kern. Hij voelt precies aan waar de knelpunten zitten, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Roland is voor mij altijd een zeer goede stok achter de deur geweest. Op de juiste momenten weet hij mijn zwakke punten aan te kaarten en deze samen aan te pakken. Dankzij Roland durf ik mezelf te confronteren en heb ik geleerd - meer dan voorheen - de regie in eigen handen te houden

"Een belangrijk onderdeel van ons huidige en toekomstige succes"
R.W. de Boer, directeur/ eigenaar Fysiogroep Zaandam

Smart!Management in de persoon van Roland van Roermund is succesvol en bijzonder handig in het verkrijgen van inzicht en informatie die leidt tot het verbeteren van onze dienstverlening. Hij krijgt daarbij zonder meer het vertrouwen van het personeel en is in staat op kernachtige wijze snel en zonder franje de vinger op de zere plek te leggen. Zonder voorbij te gaan aan het menselijke aspect. Tussentijds vond bijsturing plaats, zodat we in betrekkelijk korte tijd toegegroeid zijn naar een zelf lerende organisatie met veel gevoel voor eigen verantwoordelijkheid, duidelijke lijnen, korte procedures en heldere afspraken. Een verdienste van Roland van Roermund die, in combinatie met de beoogde kanteling en herstructurering van onze organisatie, door ons zeer wordt gewaardeerd. Hij blijft als adviseur aan onze organisatie verbonden en is inmiddels een belangrijk onderdeel van ons huidige en toekomstige succes.

"Flexibel"
A. Warnar- van Minnen, coördinator collectieve voorlichting, Kamer van Koophandel Rijnland

Je weet de presentaties te brengen op een zeer enthousiaste en aansprekende manier en levert daarom een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de bijeenkomsten waar wij voor staan. Daarnaast ben je in de contacten met ons een professionele en flexibele partner, die graag met ons meedenkt.

"Een geweldige inspirerende ervaring!"
Een zeer tevreden en dankbare klant

Om verder te komen in mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik contact gezocht met Roland van Roermund. Hier is een personal coachings traject uit voortgekomen.

Hierin heeft Roland mij gemotiveerd, met mij meegedacht, waar nodig een spiegel voorgehouden en mij geïnspireerd.

Het is een prettige samenwerking geweest, waarbij een mooi resultaat is bereikt, wat mijn persoonlijke leven en mijn carrière positief beïnvloed en veranderd heeft.

Ik kan het dan ook bij iedereen aanbevelen.

Roland: bedankt voor alles!

"Ik ben blij dat ik Roland gevonden heb, super ondersteuning, dank je wel…!"
Cécile Honingman, Paris

Ik heb Roland ontmoet via de Knowmads Business school in Amsterdam waar ik in 2015-2016 studeerde. Sociaal ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling in relatie tot ondernemerschap stonden daar centraal. De school spoort studenten aan tot het zoeken naar een personal coach voor ondersteuning en "empowerment" gedurende onze reis. Ik was erg bevoorrecht met het vinden van Roland als mijn coach.

In onze eerste sessie identificeerde hij niet alleen snel de onderwerpen waar ikzelf graag aan wilde werken, ook zonder omhaal de onderwerpen die voor mij van toegevoegde waarde zouden zijn of die mij konden helpen tijdens mijn ontdekkingsreis. Van sommige van die onderwerpen was ik mij in het geheel niet bewust. Door veel vragen te stellen, enorm goed te luisteren en een heldere analyse los te laten op doelstellingen in combinatie met mijn kennis, vaardigheden en wens tot ontwikkeling, kwamen we tot een plan van aanpak, op maat gesneden. Soms waren onze vervolg sessies confronterende en moeilijk, wat mij vooral is bij gebleven zijn de metaforen die Roland gebruikt om zaken te verduidelijken. Ook heb ik veel gehad aan theoretische onderbouwingen (o.a. communicatie) en het huiswerk wat hij mij gaf voor tussen onze sessies door. Al met al erg inspirerend en interessant!

Als ik vragen had gedurende sessies, daarna en/of tijdens oefeningen hielp hij mij verder, de reflectie en inzichten die dit mij hebben opgeleverd hebben mij als persoon laten groeien, ik begrijp mijzelf dan ook een stuk beter nu..!

Roland was een fantastische ondersteuning tijdens mijn jaar bij de Knowmads, ik heb veel gehad aan onze gesprekken en sessies. Ik wil Roland dan ook van harte aanbevelen aan een ieder die overweegt met hem te werken.

Dank je wel Roland!

"Een zweem van vrijheid en geluk, wat een ervaring die coaching van jou!Namaste en veel dank! "
Rob van de Vissersdijk, chef keuken Evean Eduard Douwes Dekker

Rob van de Vissersdijk, chef keuken Evean Eduard Douwes Dekker
Dank je wel Roland voor je luisterend oor, voor het oppoetsen van oude- en het bijbrengen van nieuwe technieken in mijn werk en priveleven, het "weer herkenbaar maken" van alle zaken die ik eigenlijk al wist maar al lang en breed ver weg in een stoffig laatje had gestopt. Met name je "niet professionle instelling" gedeelte sprak mij aan op mijn belevingswereld en taal, natuurlijk op een professionele manier door jou vormgegeven en 24/7 beschikbaar, maar vooral heel eerlijk en duidelijk…. Jouw invloeden doen zich nog steeds gelden op de werkvloer en herinneren mij er alleen wel nog steeds aan dat ik je, doordat ons coachingstraject is afgelopen, niet meer zo vaak zie, dat is jammer.

Je bent een van de tofste mensen die ik ken….:-), life is (weer) beautifull en werk ook, jij hebt mij geholpen dat weer in te zien!

"Persoonlijk Leiderschap optimaliseren is een kunst!"
Ilan Siebert, ondernemer

Roland maakt de menselijke kant van "business" tastbaar. Hij helpt mij met het benutten van mijn talenten en potentieel door concrete praktijk voorbeelden aan te dragen en effectieve uitdagingen te presenteren. Het verbeteren van mijn vaardigheden in samenwerking met anderen en persoonlijk leiderschap is door een heldere aanpak gegarandeerd.'

Hartelijk dank voor je inzet!

"Welbestede tijd!"
Marion de Mos, Managing director HMC West- Nederland

Ik beschouw mezelf heel gelukkig dat ik met Roland als innovatiecoach en trainer heb samengewerkt.

Om te zeggen dat Roland inzichten heeft, verdiepend kan denken, enthousiasme en creativiteit, wat allemaal versmolten is met een flink gevoel voor humor, is eerlijk gezegd een groot understatement van zijn talenten.

Hij beschikt over alle benodigde kennis, praktische methodologie en communicatie vaardigheden om te verzekeren dat je zowel technologie als zakelijke strategieën bij elkaar brengt in het hart van jouw DNA.

Door met Roland samen te werken en hem in actie te zien, betwijfel ik geenszins dat er uitdagingen bestaan die hij niet uit de weg gaat.

Ook al heb je de mogelijkheid om met Roland een uur, een dag, een hele week of zelfs langer te werken, het is een bijzonder goede investering van de tijd en een verrijking.

Als je jouw perspectief wilt veranderen om de wereld te kunnen veranderen, dan is hij de persoon bij wie je moet zijn.

"De rode lijn kon ik niet meer ontdekken, een gevoel van moedeloosheid kwam naar boven…....."
Lydia de Boer, manager Prinsenstichting

Wat heeft dit mij gebracht? In eerste instantie is de relatie tussen de ingebrachte theorie (soms enigszins bekend, soms niet bekend) en de praktijk interessant. Bewustwording van eigen handelen stond hierin voor mij centraal (en niet alleen afgaan op intuïtie en gevoel). Juist het beschrijven van eigen handelen in de praktijk (soms confronterend) werkte goed. Schijnbaar eenvoudige vraagstellingen van Roland (waarom had ik dat zelf niet bedacht?), maakten mij soms onzeker over mijn eigen competenties. Tijdens volgende gesprekken werd zoveel theorie aangeboden, dat ik door de bomen het bos niet altijd meer zag. De rode lijn kon ik niet meer ontdekken. Een gevoel van moedeloosheid kwam naar boven. De kracht van herhaling deed echter zijn werk tezamen met een geloof van Roland in mijn kunnen en zijn geduld om de noodzakelijke verbindingen tussen de theorie en de praktijk te blijven leggen. Langzaam maar zeker begon ik alle ingebrachte stof, mijn eigen ervaringen en mijn eigen competenties zelf met elkaar te verbinden. Hier stopte de coaching. Zoals een fysiotherapeut oefeningen kan geven om letsel te herstellen en je verder je eigen behandelaar bent om deze oefeningen verder steeds te herhalen, zo heeft Roland mij 'tools' aangereikt die ik nu verder zelf moet blijven oefenen. Hier is nu voldoende basis voor gelegd en ik zie de toekomst wat dat betreft met meer vertrouwen tegemoet.

"WAUW!"
Aziza Horsham, Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht

Wat was het een leuke training gisteren!! Ontzettend bedankt!! Hij heeft ruim de tijd voor ons genomen en zijn er nu helemaal klaar voor.

Dus bij deze wederom mijn dank en nog meer balen dat ik niet bij de voorbereiding op de internationale IMEX meeting in Hamburg/ expertlezing door jou, op het gebied van presenteren in het Engels, aan onze studenten Faculteit Kunst en Economie, aanwezig kon zijn. Graag tot een volgende keer!

"Resetten die handel!"
Jan Peter Valk, Maatschap Kernpraktijken, Fysiotherapie Ooster Ee

Op een zeker moment vonden de maten het genoeg; er moest wat gebeuren om de neuzen van alle negen professionals in onze fysiotherapie praktijk weer in 1 richting te brengen.
Wat was er gebeurd? In 2003 zijn we verhuisd en gegroeid tot het huidige volume: een middelgrote praktijk met ambities om top kwaliteit te leveren. En dat komt je niet aanwaaien. Een nieuw automatiseringsysteem, audits van de zorgverzekeraar, een strakker personeelsbeleid: noem het maar op, alle hens aan dek dus.
Maar langzamerhand kregen de maten steeds meer het gevoel dat, hoe meer ze wilden, hoe meer de collega's met de hakken het zand in gingen.
En dat was logisch, zei Roland toen hij - na een eerste onverwacht bezoek in spitstijd - de "flow" van ons team had geproefd.
Door de snelle opeenvolging van ontwikkelingen en veranderingen in de groep was er een "belevings gap" ontstaan tussen maten en personeel.
Eén van de eerste dingen die Roland deed was de maten het boekje "er is altijd gedoe" te geven. Gedoe hoort er bij en moet niet te snel als negatief worden geduid. Gedoe geeft voor het management steeds weer aanleiding om te kijken wat er loos is en daar op te sturen.
Maar voordat je gaat sturen moet eerst weer worden gereflecteerd op ons allemaal en op de organisatie. Wie zijn we en door welke waarden worden wij gedreven. En niet in de laatste plaats, wat beloven wij die klant?
Dus er werden gesprekken gepland. eerst met de maten en daarna had Roland gesprekken met ieder ander individu. De beleving van een ieder werd tevoorschijn gehaald. Hoe kijk je naar je eigen werk en dat van je collega's? Hoe wordt de leiding ervaren. Hoe duidelijk zijn de afspraken en wat gebeurt er eigenlijk achter die gesloten deur als de maten vergaderen?
Missie, visie, kernwaarden en doelstellingen werden geformuleerd en in de hele groep besproken en gezamenlijk akkoord bevonden. Duidelijkheid werd geschapen in do's en dont's binnen de organisatie en in de portefeuilles van het management. Wie spreek je aan over welk thema. Er kwam weer meer beweging in de onderlinge communicatie.
We kijken terug op een intensief maar boeiend en zeer nuttig traject en menen een echte gedragsverandering te hebben ondergaan.
We bedanken Roland voor zijn onconfessionele en betrokken aanpak, hij heeft ons goed geholpen met een nieuwe kijk op samenwerking binnen ons bedrijf. Investeren in je mensen is universeel: zowel privé als op je werk, en vanuit dat inzicht blijven wij met betrokken leiderschap continu werken aan verbeteringen en gezonde menselijke verhoudingen, want er is nu eenmaal altijd gedoe.

"Never a dull moment"
Mirjam Versaan, interim manager/ onderneemster, Maitreya Instituut

Tijdens een opdracht heb ik Roland leren kennen. We zijn zonder vooraf kennis te maken bij elkaar gezet. We moesten maar gaan samen werken!!! Roland in de rol van coach en facilitator. Mijn rol, interim manager. Al snel waren wij samen met de opdrachtgever, een sterk team.
Roland hield ons scherp op het gestelde doel. Dat deed hij door goed te luisteren, te spiegelen en vragen te stellen. Roland bevat een hoge mate van sensitiviteit waardoor hij altijd de juiste woorden en toon kiest voor het samenstellen van zijn vragen. Dat kan begripvol, direct, met humor zijn maar altijd in meer of mindere mate prikkelend. Dit kan naar mijn mening alleen als je werkelijk interesse hebt in de problemen, de personen en de situatie en waarin zij verkeren. Dit combineert hij met een schat aan ervaring vanuit grote en kleine bedrijven. Continue is hij scherp of het proces richting het gestelde doel. Of dat nu is tijdens een gesprek of tijdens een interventie steeds is hij flexibel, creatief en daarmee verassend in zijn woorden en acties. Daarmee boeit hij en gebeurd er ook altijd iets waardoor verandering en verbetering kunnen plaatsvinden . "Never a dull moment

"We wensen je veel interessante opdrachten….!"
Het bestuur & directie, Paula de Wys – Koolkin, directeur/ bestuurder, Maitreya Instituut

Roland van Roermund kwam bij ons als adviseur van het bestuur; dit was nodig, omdat er onenigheid was over een aantal zaken en wij kwamen er zelf niet uit.
Hij heeft helderheid in de rollen, verhoudingen en strategie gebracht, zonder dat iemand het gevoel had dat hij partijdig was, wat buitengewoon knap is.
Roland heeft de gave om betrokken te zijn en tegelijkertijd de processen gade te slaan die hij vervolgens helder uit kan leggen. Een van de redenen waarom Roland zo goed is in wat hij doet, is dat hij het theoretische ook praktisch kan maken- dat wil zeggen de onderliggende gedachten onder handelingen en gedrag signaleert, deze duidelijk maakt voor anderen en die dan volgens een visie en daaruit vloeiende strategie logisch uitwerken.

Na een tijd adviseur te zijn geweest, werd hij lid van het bestuur, wat een professionalisering betekende op veel fronten. Hier heeft ook zijn kennis en expertise laten blijken, waar we zeer dankbaar voor zijn.
Dat hij nu meer tijd wil besteden aan zijn 'echte' werk en niet langer bestuurslid is, vinden we beslist jammer maar wel begrijpelijk en we wensen hem veel interessante opdrachten toe.

"Persoonlijke en zakelijke effectiviteit"
M. Ypma, accountmanager Delta Lloyd

Met veel genoegen heb ik de persoonlijke sparring sessies van Roland van Roermund van Smart!Management gevolgd. Zowel zakelijk als privé ben ik bijgeschoold op het gebied van persoonlijke en zakelijke effectiviteit. Na een tiental interactieve sessies heb ik het gevoel dat ik op het gebied van effectiviteit stappen vooruit heb gezet met de hulp van Roland.

"Zijn coaching heeft mij ook persoonlijk veel gebracht"
Pim Kramer, COO Media Markt

In een lastige periode in mijn loopbaan heb ik Roland leren kennen als een coach die in korte tijd je kerneigenschappen in kaart weet te brengen. Op een confronterende maar menselijke manier weet hij je tot meer zelfinzicht te brengen. Door middel van diverse oefeningen weet hij, rekening houdend met de organisatie en haar mensen, je beter met lastige situaties om te gaan en toch dicht bij jezelf te blijven. De coaching van Roland heeft mij niet alleen zakelijk maar zeker ook persoonlijk veel gebracht. Een periode waar ik graag op terugblik.

"De 2-daagse training"
Ruud Jongeneel, general managing director Jongeneel Transport

Smart Management heeft voor ons bedrijf een communicatie training verzorgt. De training die de basisbeginselen van effectieve communicatie behandelde, schonk tevens aandacht aan de missie en visie van onze organisatie. Alle medewerkers hebben in cross functionele teams deelgenomen aan de 2-daagse training. Na de voorbereidingen voor deze training, waren we als management erg content over de inhoud van de training. De eindevaluaties van de deelnemers, hebben dit meer dan bevestigd. De cursus is een groot succes geworden, waarbij mensen zowel in hun zakelijke communicatie als ook in hun prive communicatie zijn gegroeid. Smart Management beschikt over de kennis om de training inhoudelijk het juiste niveau te bieden en de kunde om dit bij een ieder op de juiste wijze over te brengen.

"Tevreden met jouw ondersteuning"
Cindy Amstelveen, Personeelsplanner Facilitair Bedrijf

Ik wil je aangeven dat ik erg tevreden ben met de ondersteuning die jij geboden hebt in de bemiddeling tussen het management, een directe collega en mij. Ik heb het laatste gesprek als prettig ervaren en ging met een goed gevoel de deur uit. Mijn manager en ik hebben elkaar al een aantal keren weer gesproken en we kunnen elkaar weer recht in de ogen kijken. De basis is gelegd en we werken aan het optimaliseren van de samenwerken.

"Effectiever ondernemen!"
Ruben de Bruin, DGA Tins BV

Sinds 2,5 jaar werk ik samen met Roland. In deze periode heeft Roland mij als persoon en als ondernemer steviger in mijn schoenen doen staan. Roland laat je vraagstukken en lastige kwesties vanuit verschillende perspectieven bekijken. Hierdoor zijn zaken snel te relativeren en kunnen beslissingen rationeler genomen worden. Daarnaast is Roland een fijn persoon om mee samen te werken. Roland is van de directe aanpak, hij windt er geen doekjes om. Af en toe is dit best lastig aangezien je direct geconfronteerd wordt met je uitdagingen. In 2,5 jaar heb ik veel geleerd over efficiënter ondernemen en over mij zelf.

"Resultaat gegarandeerd!"
Rinus Waerts, DGA/ Fysiotherapeut Fysio concept Amsterdam

Medio eind 2015 begin 2016 kwam bij mij het besef dat de koers die wij bij Fysioconcept Amsterdam volgden tot op dat moment ge upgrade moest worden, organisatorisch, procesmatig, personeel, financiën, eigenlijk alles behalve de inhoud…..daar voelde ik mij vrij zeker over. Maar zoals men wel weet zijn eerder behaalde resultaten geen garantie voor….de rest mag u zelf invullen.

Roland kende ik al als patiënt/ klant en eerder via mijn persoonlijk netwerk. Op de tafel kwamen de gesprekken en belangrijker nog de moeilijke vragen waar ik geen antwoord op wist. Toen heb ik een beslissing genomen waar ik tot op heden geen enkele spijt van heb gehad, ik heb Roland gevraagd eens te kijken naar mijn business model, onze aandachtspunten, problemen en uitdagingen en ons te helpen richting een nieuwe koers en toekomst. Ook de maten onderling hadden achteraf behoefte na zoveel jaar samenwerken aan een frisse blik en soms ook een kritische kijk op zaken. Confronterend op het ene moment, faciliterend op het andere, dan weer vanuit een helikopter view of gewoon persoonlijk. In een juiste mix van interventies zijn we samen gegroeid naar een " next level" die ons niet alleen toekomst bestendig maakt maar ook heeft geïnspireerd naar " meer" de zg bijvangst is n iet alleen een top team en dito organisatie, ook persoonlijk heb ik m'n draai gevonden als ondernemer, iets waar ik dankbaar voor ben.

Roland heeft zijn beloftes ten volle ingelost, na een korte interim periode van Roland binnen onze organisatie in de zomer van dit jaar werden de contouren van de plannen waar we samen aan gewerkt hadden steeds meer voelbaar en zichtbaar, een mooi en interessant proces met een goed eind. Ik kan dan ook iedereen aanbevelen hun " kindje aan hem toe te vertrouwen" door zijn betrokkenheid, expertise en zijn vermogen het beste uit mensen te halen is resultaat gegarandeerd!

"Niet langer twijfelen maar gewoon doen!"
Jack Dam, Verkeersschool Dam

Via de FAM (Federatie Autorijschool Management) ben ik in contact gekomen met Roland. Tijdens de verschillende trainingen die Roland voor de FAM heeft gegeven kreeg ik steeds vaker het idee dat hij ook voor onze verkeersschool "iets" kon betekenen. Na een periode van twijfel, het idee van "de zaak loopt goed" en het al druk genoeg zijn met je dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf heb ik Roland toch benaderd. In ons eerste gesprek heb ik aangegeven dat we in principe tevreden zijn over de gang van zaken binnen onze verkeersschool maar dat ik af en toe wel "iets" miste.
Samen met Roland hebben we daarna de tijd genomen om van buiten af naar onze onderneming te kijken. Wat maakt ons bedrijf nu echt uniek en wat kan er verbeterd worden waardoor we nog meer tevreden klanten krijgen. Dit waren in dat traject de belangrijkste vragen.
Toen we hier uit waren hebben we een programma gemaakt voor de eerste inspiratiedag voor ons personeel. Met enige spanning keken we uit naar de eerste dag met het personeel, afgesproken was namelijk dat er op die dag door iedereen alles gezegd mocht worden.
Onder inspirerende leiding van Roland ontstond er tijdens die dag al snel een "wij" gevoel binnen de groep werknemers. Ons personeel kwam met een aantal verrassende ideeën die we daarna zijn gaan uitwerken.
Vol energie, humor en inspiratie heeft Roland ons een zetje gegeven in de verdere professionalisering van het bedrijf. Wij gaan dan ook met vertrouwen de toekomst in en het moet gek lopen als we Roland dan niet nog eens tegenkomen!
Bedankt Roland!

 

Een specifieke vraag voor één van Rolands opdrachtgevers?

Neem contact op